Typo3 binnen de financiele markt.

Het investeringsbedrijf is  van dienst met de herlancering van hun multifunctionele website.

Vandaag is het investeringsbureau een van de toonaangevende bedrijven in Duitsland in hun branche. Het bedrijf is als start-up gestart met slechts 8 medewerkers en inmiddels uitgegroeid tot een uiterst succesvol bedrijf met bijna 300 werknemers. Het 25-jarig jubileum van vorig jaar werd in stijl gevierd.

Website-relaunches maken deel uit van de dagelijkse gang van zaken in ons TYPO3-internetbureau en onze ontwikkelaars weten hoe ze dit op een efficiënte manier kunnen doen. Projecten kunnen echter heel verschillend zijn. Zoals nu, met de herlancering van de website van dit investeringsbureau. In het oog van een online bezoeker ziet de website er niet anders uit dan in het verleden. Maar de afgelopen paar weken is elk stukje code afgehandeld. En ook elk stukje content. Stuk voor stuk.

 

Het resultaat? Het TYPO3-systeem is gestroomlijnd, de website is nu responsief en de prestaties van de site zijn aanzienlijk verbeterd.
Net zoals het bedrijf in de loop van jaren groeide, deed de website dat ook. Stukje bij beetje werden dingen toegevoegd en geïntegreerd om het systeem te maken. . . laten we zeggen “ongemakkelijk”. Het was tijd om de hele site te bekijken en op te knappen. Nadat we het systeem bij de klant grondig hadden onderzocht, bespraken we de opties met hun voor- en nadelen.

We kozen voor de duidelijke oplossing om de website opnieuw te lanceren naar de huidige ondersteuning voor lange termijn TYPO3 CMS 7.6 LTS.
Bij het opnieuw starten van een TYPO3-website wordt het volledige systeem vernieuwd. In dit proces wordt verouderde technologie verwijderd, nieuwe technologieën toegevoegd en ongebruikte extensies gewoon weggelaten. De inhoud van de website wordt overgebracht van de oude naar de nieuwe website – deels automatisch, deels met de hand.

Het is net als bij het schoonmaken van de lente: een herlancering van een website is vooral grondig en een mogelijkheid om op te ruimen.

Het opnieuw starten van een site kost meer tijd dan een update. Maar er is een goede reden om het werk op deze manier te doen in plaats van het systeem bij te werken. De klant krijgt een volledig nieuwe installatie met de modernste technologieën om mee te werken in de dagelijkse procedures.

Bijvoorbeeld: zoals op veel TYPO3-websites, was de extensie TemplaVoila hier in gebruik. Gedurende een aantal jaren, het integreren van deze extensie, was dit de standaardprocedure. Kenmerken hiervan waren het ontwerp van zowel de frontend als de backend een eenvoudige en eenvoudige zaak maken. Slechts een paar klikken waren nodig om een ​​HTML-sjabloon in TYPO3 te integreren en ook om de zogenaamde “mapping” te maken.

In de afgelopen paar jaar is er een enorme verschuiving op dit gebied geweest en deze veranderingen vereisen een nieuwe en totaal andere benadering van het maken van websites. De laatste update was bijna 2 jaar geleden. Het punt is dat het niet mogelijk is om een ​​extensie van dit type eenvoudig in een lopend systeem te verwijderen. Dit was de belangrijkste reden voor het opnieuw starten van de site in plaats van deze bij te werken.

Een must voor moderne websites is ervoor te zorgen dat de inhoudlay-out zich op de juiste manier schaalt naar verschillende schermformaten (responsief ontwerp = RWD).

Bij responsief webontwerp gaat het erom dezelfde code te laten werken op meerdere schermresoluties. Het gaat erom te zorgen dat de inhoudlay-out goed werkt op alle apparaten, ongeacht hoe groot of klein het scherm is (bijv. Smartphone, tabletcomputer, desktopscherm, enz.).

Dus tijdens het migreren van deze site naar de huidige Long-Term-Support-versie, TYPO3 7 LTS (ook bekend als 7.6), werd deze ook opnieuw geprogrammeerd om aan de huidige normen te voldoen. We doen dit regelmatig en onze softwareontwikkelaars zijn bekend met de procedure. Om deze extensie te kunnen negeren, moesten de functies op een andere manier worden vastgesteld.

Onze voornaamste taak was om een ​​nieuwe en vloeiende sjabloon te maken.
Zoals vaak in het verleden, heeft TemplaVoila een aantal onverwachte problemen voor ons langs het pad gehad. Deze extensie slaat informatie op die bij elkaar hoort in verschillende delen van het systeem. En sommige informatie wordt zelfs twee- en drievoudig opgeslagen. Om de juiste weergave van de website te behouden, moest elk afzonderlijk inhoudselement afzonderlijk worden gecontroleerd en gewijzigd. De opslaglocatie van elk afzonderlijk beeld, document, enz. Moest worden teruggevonden om het vervolgens op een praktische plaats in het nieuwe systeem in te voegen.

Alle informatie wordt nu precies één keer opgeslagen, op één plek.
Je zou kunnen zeggen dat zo indrukwekkend als de kenmerken van de TYPO3-extensie die TemplaVoila altijd al is geweest, vanaf het begin wanorde op de achtergrond heeft veroorzaakt. Dit is nu opgeknapt in dit TYPO3-systeem.

Tegelijkertijd werd de back-end opgeruimd en een duidelijke structuur gegeven. Dit maakt het redactionele werk eenvoudiger voor het bedrijf en verbetert de siteprestaties met betrekking tot laadtijden. Bovendien werd een kleine en handige extensie gebouwd om de kern van hun bedrijf te importeren: de fondsprijzen.