Maandelijks archief: januari 2019

Bedrijven te koop, waar vindt u een goed bedrijf?

Wanneer u een bedrijf wilt gaan kopen is de vraag waar u de beste bedrijven te koop kunt vinden. Een bedrijf kopen is een serieuze aangelegenheid en het is belangrijk om niet over één nacht ijs te gaan. Het begint allemaal met de zoektocht naar bedrijven, die te koop staan. Er zijn veel verschillende plaatsen waar u deze kunt vinden. Zo kunt u bij een bedrijfsovername adviseur terecht, de bank, vakbladen en ook op LinkedIn en tal van online websites.

Hoe te starten?

Het is goed om als eerste een zoekprofiel te maken voor uzelf. Wat voor soort bedrijf wilt u overnemen? In welke regio wilt u starten? Passen de werkzaamheden bij uw persoonlijkheid? Wanneer u een camping in Maastricht overneemt is dat wat anders dan een assurantiebedrijf in Alkmaar. Door een zoekprofiel te maken kunt u gerichter gaan zoeken. De volgende zaken komen terug in een zoekprofiel:

  • De overnameprijs
  • De branche
  • De regio
  • Het aantal personeelsleden
  • De omzet van het bedrijf (vaak een indicatie in eerste instantie)
  • Of er een bedrijfspand aanwezig is

Bedrijven te koop met vuzo

Wat als u een geschikt bedrijf te koop hebt gevonden?

Wanneer u meerdere bedrijven te koop hebt zien staan welke voldoen aan uw zoekprofiel dan kunt u contact met hun opnemen. U zult een verkoopmemorandum ontvangen en daaruit kunt u meer informatie over het bedrijf krijgen. Het is belangrijk om te ontdekken of het bedrijf ook bij u past. Een ondernemerschapstest kan u hierbij helpen. Het is daarnaast ook goed om te kijken wat de verwachtingen van de markt zijn. Zoek daarnaast alle mogelijke informatie bij elkaar welke u kunt vinden over het bedrijf, de producten en mogelijkheden.

Het financiële deel

Naast de besproken factoren zijn de cijfers natuurlijk ook van groot belang. Financieel moet het om een gezond bedrijf gaan. Ontdek de omzet, de winstverwachtingen en de plannen voor de komende jaren. Kijk of er jaarcijfers zijn gedeponeerd bij de kamer van koophandel.

Vervolgens is de overnameprijs uiteraard ook van belang. Ontdek waarop de prijs is gebaseerd en welke ruimte er is om hier te onderhandelen. Voordat u gaat onderhandelen is het natuurlijk belangrijk om de hoed en de rand te kennen van het bedrijf.

Ontdek alles over de bedrijven te koop

Wanneer u interesse heeft in een bedrijf wat te koop staat dan is het belangrijk om er zoveel mogelijk over te ontdekken. Tegenwoordig kan een onderzoek al op het internet beginnen. Kijk of het bedrijf een website heeft, actief is op social media en vooral ook wat anderen vertellen over het bedrijf. Het is natuurlijk ook goed om met de huidige eigenaar in gesprek te gaan. Bezoek het bedrijf en ontdek of het een bedrijf is wat bij u past.

Waar vindt u de beste bedrijven te koop?

Eigenlijk is het moeilijk om exact aan te geven waar u uw nieuwe bedrijf kunt vinden. Niet iedereen zoekt immers hetzelfde. Niet iedereen wil een viszaak beginnen of een bedrijf met een omzet onder een miljoen starten. Afhankelijk van uw zoekprofiel kunt u gericht op zoek gaan naar een bedrijf.

Vuzo is een portaal/specialist op het gebied van bedrijven/ondernemingen te koop. Binnen het portaal heb je de mogelijkheid om een account aan te maken waarin je snel een onderneming te koop kan zetten of kan reageren op de ondernemingen die allemaal te koop staan. Binnen het portaal heb je tevens de mogelijkheid om met experts in contact te komen die jou verder kunnen helpen met de aan of verkoop van je onderneming.

Version:1.0 StartHTML:0000000168 EndHTML:0000006510 StartFragment:0000000435 EndFragment:0000006493